ПОМОЋ ОПШТИНЕ ПАЛИЛУЛА ПЕТОГОДИШЊЕМ СКЕНДЕРУ ТАИРУ
20.05.2014


Хуманитарна кампања нишке општине Палилула, „Помозимо нашој деци“, наставља се из дана у дан, а донаторска средства са наменског рачуна општине стижу као помоћ за лечење болесне деце на територији Палилуле. Петогодишњи Скендер Таир био је гост ове нишке општине, а његовим родитељима, по речима Бобана Џунића, председника Градске општине Палилула биће уплаћен новац за наставак лечења у Клиничком центру Београд.

Градска општина Палилула, као једна од најсиромашнијих општина у Србији, са преко 80.000 становника, покренула је пре десет месеци хуманитарну акцију „Помозимо нашој деци“ за прикупљање новчаних средстава за помоћ угроженим породицама са тешко оболелом децом. Послато је око 150 позивних писама свим функционерима, институцијама, установама, великим и малим предузећима која послују на територији Општине-Града и медијима. Отворен је и наменски рачун за ову хумантарну активност Градске општине Палилула. Председник општине је наложио формирање Комисије за утврђивање испуњености услова и критеријума за доделу финасијске помоћи угроженим породицама са тешко оболелом децом. На основу дефинисаних критеријума, комисија врши расподелу донаторских средства породицама оболеле деце. О значају ове активности за становнике Палилуле – Град Ниш, и љеној одрживости, на конференцији за новинаре, говорио је БОБАН ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула.

Током десетомесечне акције Градске општине Палилула „Помозимо нашој деци“, помоћ је стигла у многе домове. Овим поводом пружена је помоћ за даље лечење петогодишњег Скендера Таира из насеља „Црвена звезда“. Отац малишана, Мирсад Таир није крио радост што су општина Палилулам и председник Џунић брзо реаговали и понудили једнократну помоћ. Заинтересована правна и физичка лица, могу постати донатори акције ''Помозимо нашој деци'' уплатом финансијских средстава на наменски рачун Градске општине Палилула број 840-2879741-16, отворен код Министарства финансија – Управа за трезор. „Наш циљ је, изјавио је Бобан Џунић да нас ова хуманитарна акција подстакне на већу хуманост и солидарност, јер ту око нас, у нашем комшилуку, живе деца, баке и деке са проблемима које често не препознајемо“. (ЕКОПолис, Д.В)

Галерија слика - facebook